Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Info ja oppilashakemus

Tästä osiosta löydät infoa sivustoa ja sillä käyttäytymistä koskien. Luethan koko osion tarkasti läpi, ennen kuin siirryt kirjoittamaan oppilashakemusta.

Tylypahkan tuvista pääset lukemaan tästä.

HUOM! Tarkistathan, mitkä paikat ovat vapaana.

Yleistä

Sivuston ideana on luoda oma henkilöhahmo, jolla liittymisen jälkeen saa alkaa kirjoittaa tarinoita hahmon elämästä. Tapahtumien keskipisteenä on Tylypahka, mutta tietenkin myös hahmon koti, Viistokuja ja Tylyaho voivat esiintyä tarinassasi. Kyseessä ei ole roolipelisivusto, vaikka muiden hahmoja saakin silloin tällöin käyttää omissa tarinoissa, jos he antavat luvan. 

Oppilaita otan tällä hetkellä noin 20. Kun jokaisessa tuvassa on jokseenkin saman verran oppilaita, suljen hakemuksen. Tämä johtuu siitä, että päivittelen sivua yksinäni, ja omakin aikani on rajallinen. Suhteellisen pieni määrä oppilaita takaa sen, että myös ylläpitäjän aktiivisuus säilyy. Hahmoja saa tehdä vain yhden per kirjoittaja. 

Tiedät, että olen paikalla, jos sivun alareunassa "Tylypahkan taikakoulu"-tekstin ja ©2019 tekstin välissä oleva pallo on vihreä. Se on punainen, kun en ole paikalla.

Koska maksimioppilasmäärä on sen verran pieni, on tärkeää, että harkitset, onko sinulla aikaa sivulle, ennen kuin liityt. Oppilaana sinun täytyy kirjoittaa tarina vähintään kerran kuukaudessa. Jos tarinaa ei kuulu, sinut poistetaan armottomasti listalta. Jos tiedät, että et tule pääsemään tulevaisuudessa esimerkiksi loman takia sivulle, ilmoitathan siitä ajoissa Pöllöpostissa. Lomaa saa kuitenkin kerrallaan vain kuukaudeksi. Myös eroaminen tapahtuu Pöllöpostissa. 

Omaa tupaansa ei saa päättää itse, vaan lajittelun hoitaa perinteinen lajitteluhattu hahmon sopivien piirteiden perusteella. Toiveen tuvasta saa kuitenkin esittää, ja sekin otetaan lajittelussa huomioon. Tarkempaa tietoa Tylypahkan tuvista voit lukea sivun ylhäältä löytyvän linkin kautta. Uudet oppilaat ja heidän tupansa ilmoitetaan aina etusivulla ja ilmoitustaululla. 

Säännöt

 • Kaikenlainen palaute otetaan ilolla vastaan, mutta muistathan, että negatiivinenkin palaute kuuluu antaa asiallisesti. Myös kiroilu ja muu huono kielenkäyttö on kielletty, niin vierasirjoissa kuin chatissä. Kiroilu on sallittua vain tarinoiden yhteydessä, ja silloinkin kohtuuden rajoissa. Muistakaa kohteliaisuus.
 • Spämmääminen, kiusaaminen tai asiattomat aiheet kuten rasismi ovat ehdottomasti kiellettyjä. 
 • Ensimmäinen tarina täytyy kirjoittaa kahden viikon kuluessa lisäämisestä. Muuten oppilas poistetaan välittömästi. Tämän jälkeen tarina vähintään kerran kolmessa viikossa, ellet ole ilmoittanut lomasta tai muusta estymästä.
 • Vain yksi hahmo per kirjoittaja. Jos teet ystäväsi tai sisaruksesi kanssa lomakkeen samalta koneelta, ilmoita siitä lomakkeen yhteydessä. Matkiminen toisilta oppilailta tai toisista taikakouluista on myös kiellettyä. 
 • Tarinoita tarinavieraskirjaan saa kirjoittaa kerrallaan vain yhden. Suosittelen vahvasti kirjoittamaan tarinaansa ensisijaisesti omalle koneelle jonkinlaiseen tiedostodokumenttiin, ja sieltä vasta kopioimaan sopiva tarina sivustolle vieraskirjaan - näin suntuubin vieraskirja ei myöskään hukkaa tekstiä lähettäessä. Omaan tiedostoon voi myös jatkaa tarinaansa, jos houkuttaa jatkaa kirjoittamista, mutta yp ei ole vielä arvostellut edellistä tarinaa. 
 • Ylläpitäjällä on sivustolla viimeinen sana, ja sitä vastaan on turha kiistellä. Ylläpitäjä voi milloin tahansa poistaa asiattomat kommentit ja estää niiden lähettäjän pääsyn sivustolle.

Sanastoa

Tarinoita kirjoittaessasi saat itsellesi kaljuunoita ja tuvallesi tupapisteitä. Kaljuunoilla voit käydä ostamassa itsellesi tai ystävällesi tavaraa kauppakylistä. Myös kerhoihin ja huispausjoukkueeseen liittyminen maksaa nykyään kaljuunoita. Jokainen oppilas saa liittyessään 30 kaljuunaa. Osalla näistä on pakollista käydä ostamassa Ollivanderilta sauva. Kun olet lähettänyt oppilashakemuksen, käy välittömästi ostamassa sauvasi - näin tiedän, että olet lukenut tämän osion. 

Kaljuunoiden käytössä tärkeää on myös kauppatavaroiden ostaminen. Et voi käyttää tarinoissasi kaupoista löytyviä tuotteita, ellet ole ensin käynyt ostamassa niitä käyttämilläsi kaljuunoilla. Esimerkiksi uuden lemmikin tuominen Tylypahkaan edellyttää lemmikin ostamista Viistokujalta. (On eri asia, jos henkilöhahmosi vaikkapa omistaa jo valmiiksi kissan, jonka haluaa tuoda Tylypahkaan.)

Tupapisteitä kerääntyy tarinoista, ja silloin tällöin myös yleisestä aktiivisuudesta sivuilla, esimerkiksi muiden auttamisesta, ystävällisestä käytöksestä ja blogikirjoitusten kommentoimisesta. Tylypahkassa pelataan tupamestaruudesta, eli tietyin väliajoin tupa, jolla on eniten tupapisteitä, voittaa mestaruuden. Mestaruuden voitosta seuraa palkinto tuvan oppilaille.

Kaljuunoiden ja tupapisteiden lisäksi tarinoista ja sivulla toimimisesta voi silloin tällöin saada myös (kunnia)merkkejä. Merkkejä on kahdenlaisia; tarinamerkit ja muut merkit, ja niillä on jokaisella omat merkityksensä. Lisää tietoa löytyy Tylypahka-osiosta.

• seuraava •

©2020 Tylypahkan taikakoulu - suntuubi.com