Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

ValeriaAinsworth

7. luokka

nimi: Valeria "Ria" Camila Ainsworth kaljuunat 49
suojelius: - erotusuhka: 
lempioppiaine: huispaus, numerologia, PVS, taikajuomat kokeiden tulokset 
huispausjoukkue: jahtaaja  

Luonne: Menneisyys on vaikuttanut peruuttamattomasti Valerian toimintaan ja identiteettiin, pystyttänyt monenlaisia muureja hänen mieleensä, vaikka ystävien keskuudessa ja turvallisemmassa ympäristössä hän on vuosien varrella onnistunut myös kaatamaan niitä. Sitä ei kuitenkaan ole kieltäminen, että yhä edelleen Ria pitää ihmiset turvallisen etäisyyden päässä omimmasta, syvimmästä itsestään. Hän tutustuu ja tulee toimeen monen kanssa, mutta avautuu vain harvoille, ja vaikka hän onkin yleisesti pidetty luokkalaistensa keskuudessa, monelle hän on säilynyt mysteerinä - etenkin pojille, joita hän on tapaillut. Maailma on ollut helpompi ottaa vastaan kyynisyyden ja kovan kuoren kautta, jotka ovat antaneet hänelle takaisin vapautta ja voimaa, jota lapsuudesta puuttui. Pidättyvyys seurustelusuhteissa on kuitenkin karkoittanut poikaystäviä, tai johtanut pettämiseen, mikä on palannut satuttamaan Riaa.

Yhä edelleen hänellä on hyvin itsesuojeleva katsomus maailmaan, mutta luodessaan kestäviä suhteita hän on intohimoisen uskollinen. Hänellä on kaksi ystävää, joista on tullut hänen tukiverkostonsa - uusien, yhtä kestävien suhteiden luominen taas on vaikeaa, vaikka hän kipeästi niitä kaipaakin. Jo siinä kesti muutama vuosi, ennen kuin Ria pystyi kertomaan ystäville vaikeista asioista, mutta se, että ystävät pysyivät hänen rinnallaan siihen asti, auttoi luottamaan heihin. Puhumiseen liittyi paljon pelkoja, vierastamisen tai hylkäämisen pelkoa, sitä, että kaikesta puhuminen uudistaisi isän suhtautumisen. Huolimatta velhoudesta ja näennäisesti joukkoon kuulumisesta, menneisyys on aina tuntunut muodostavan jonkinlaisen vieraannuttavan raon hänen ja muiden ympärille, puhumattakaan hönen etnisestä identiteetistään tai äidittömyydestään. Kauneuttaan hänen on vaikea mahduttaa minäkuvaan, vaikka hän onkin siitä tietoinen. Tuulahdus suojaavaa itsevarmuutta ja välinpitämättömyyttä ovat olleet keino selvitä tämän identiteetin etsimisen kanssa, mutta itsevarmuus on tullut jonkin verran todellisemmaksi vuosien myötä.

Itsensä suojelemisen alla hän välittää läheisistään ja yleisemmin ihmisistä - siksi huolimatta kovanaamaisuudesta häntä pidetään mukavana. Omasta aloitteestaan hän harvoin ottaa kontaktia uusiin ihmisiin tai ihmisiin yleensäkään, mutta vahingon tapahtuessa hän varmistaa että kaikki on kunnossa, tai heittää vitsiä muiden luokkalaisten kanssa. Hänen huumorinsa on kuivaa ja sarkastista. Huolimatta itsesuojelevuudesta hänessä piilee joitain rohkelikkomaisia piirteitä, kuten jonkinlainen oikeudenmukaisuuden taju. Se ei kuitenkaan ulotu leveämmin maailmaan - maailma on paskana, sille nyt ei voi mitään - mutta tulee esiin elämän kohtaamisissa, niissä epäoikeudenmukaisuuksissa, joista hän saa tietää, jotka häntä koskettavat tai joihin hän tuntee voivansa vaikutttaa - tai olevansa vastuussa. Silloin harvoin, kun hänet saa suututettua, hän on hyvin jääräpäinen - toinen osapuoli saa olla se, joka pyytää anteeksi. Hänen vihansa on passiivista ja piikittelevää.

Valerian toiveet ovat melko ristiriitaisia, eivätkä missään nimessä selkeitä hänelle itselleen. Hän kaipaa kovasti luotettavaa suhdetta ihmisiin ja perhettä, johon tukeutua, mutta alitajuisesti ajattelee, ettei osaa muodostaa sellaisia suhteita. Status ja suosio eivät häntä kiinnosta. Häntä on monesti moitittu kunnianhimon puutteesta, mutta todellisuudessa hän on yhä hyvin määrätietoinen jotain halutessaan - menneisyyden kokemukset ovat vain saaneet hänet tähtäämään maltillisempiin tavoitteisiin, kuin ennen. Lapsuuden puskeminen kohti tähteyttä joka alalla verotti kovasti, ja kun isän valvova silmä tai oma syyllisyydentunto eivät enää rajoittaneet, Ria rentoutui ja asettui keskivertoelämään. Ensimmäisen luokan Upeat vaihtuivat Kelvollisiin ja pänttäämiseen käytetyt tunnit huispaustreeneihin. Luudalla lentäminen onkin hänelle tärkeä ja lähes koukuttava harrastus - ilmassa viilettämisen ja joka suuntaan kääntyilemisen mahdollisuus tuovat huumaavan vapauden tunteen. Ria saisi varmasti uudestaan parempia arvosanoja, jos panostaisi, mutta menestyksen tavoittelu ei kiinnosta. Hän on päättänyt keskittyä itseensä lapsuuden jälkeen, eikä enää tunne siitä tunnontuskia.

Ulkonäkö: Valerian latinaperintö erottuu hänen aina hiukan ruskeassa ihonvärissään, josta hän on ylpeä, vaikka valkoisen isän geenit ovatkin pelastaneet monilta ennakkoluuloilta. Hän on luonnostaan hoikka ja pitkäjäseninen, ja liikunta pitää hänet hyvässä kunnossa. Ryhti on verrattain hyvä, vaikka hän röhnöttääkin usein tunnilla pöydän ääressä. Kovin muodokas hän ei ole. Lapsuuden lukemattomista balettitunneista on jäänyt eräänlainen liikkeiden joustavuus, mutta hän ei ole enää pitkään aikaan pitänyt tanssia yllä. Hänen hiuksensa ovat suorat, kiiltävät ja tummanruskeat, latvasta hiukan kerrostetut. Ne yltävät olkapäiden yli ja näyttävät usein hyvältä suoraan sängystä noustessa, toisen parhaan ystävän Rose turhautumiseksi. Kasvot ovat sirot ja symmetriset, ruskeat silmät mantelinmuotoiset ja suuriluomiset. Sopusuhtaisten kasvojen kulmakarvat lepäävät kuitenkin siten, että kasvoilla on usein kova ja lähes välinpitämätön ilme, vaikkei Ria sellaisia tunteita erityisesti haluaisikaan välittää. Kapeat, vain lievästi kaartuvat kulmakarvat välittävät ajatuksia ja sarkasmia.

Ria on lähes ala-asteen alusta lähtien näyttänyt vuoden tai pari ikäänsä vanhemmalta. Se on osaltaan altistanut hänet korkeille odotuksille ja toisaalta myös liian aikaisin monien miesten katseille. Ulkonäköpaineet ovat vuosien varrella enenevästi vaikuttaneet hänen mielikuvaansa itsestään, mutta omaksi onnekseen Valeria on saanut sosiaalisesti kauniina pidetyt piirteet. Kännyköiden ja jatkuvan mainosmallitulvan loistaessa poissaolollaan Tylypahkassa on ollut helpompi olla huolehtimatta ulkonäöstään. Meikkaaminen ei Riaa kiinnosta, mutta hän on yrittänyt opetella ehostautumaan erityistilanteita varten, ja koska tuntee olonsa toissijaiseksi, ellei sitä osaa. Parhaat ystävät sen sijaan ovat innostuneet sekä meikkaamisesta että muusta itsensä hemmottelusta, ja se on tarttunut siten, että Riakin tykkää esimerkiksi lakata kyntensä tuskin näkyvällä värillä tai kimalteella. Hänen vaatemakunsa seuraa muotia puolittaisesti, mutta ei takerru uusimpiin trendeihin, vaan mieluummin käyttää käytännöllisiä ja istuvia vaatteita. Etenkin huispausharjoitusten päivinä hän saattaa käyttää koulun jälkeen yksinkertaisia juoksulegginsejä ja trikootakkia, sujauttaen legginsit joskus jopa koulupuvun alle. Muina päivinä hänen päällään näkee vaaleansiniset farkut ja kaulus- tai collegepaidan, ei koskaan muita kuin melko neutraaleja värejä - yhtenä poikkeuksena maan- tai myrkynvihreä. Jalassaan hän on kohta jo kaksi vuotta käyttänyt valkoisia lenkkareita, jotka tosin eivät enää ole valkoista nähneetkään. Ne alkavat jo ratkeilla liitoksistaan, vaikka Ria on parsinut niitä monesti taioilla. Pois jalasta ne saa vain lumisateella ja helteellä. Koruja hän ei käytä, ainoastaan kelloa ranteessa.

Perhe, ystävät ja menneisyys: Valeria kasvoi ensimmäiset yksitoista vuotta elämästään isänsä kanssa, joka työskentelee Taikaministeriössä. Isä yritti kouluttaa tyttärestään parasta noitaa, ballerinaa, pianonsoittajaa ja yleensäkin parasta pientä pikkutyttöä, jota sai korkean aseman ystävilleen esitellä. Kehun sanaa isältä sai kuulla vain hyvin harvoin, ja useimmiten siihenkin liittyi muistutus vanhoista huonoista suorituksista. Vastahakoisuuden osoittaminen sai palkakseen haukkuja kiittämättömyydestä ja itku itsekkyydestä. Harvoin pilkahtava tyytyväisyyden tai hellyydenosoitus sai Valerian onnelliseksi, ennen kuin palattiin takaisin arkeen. Hän tietenkin kaipasi näitä hetkiä kipeästi, ja yrittikin siksi miellyttää isäänsä parhaansa mukaan. Manipuloiva käytös ei koskaan ollut muuta kuin verbaalista, eikä se näkynyt ulospäin. Isän luonne ja moraalit olivat vahvalla pohjalla, vain hyvin vääristyneellä sellaisella. Päästyään eroon isästään Ria muutti setänsä - isänsä veljen - luokse, joka on paljon veljeänsä inhimillisempi, muttei siltikään se kaivattu isähahmo ja on hoitanut odotetun vanhemman korvaajan tehtävänsä lähinnä jättämällä Rian rauhaan. He asuvat vanhassa Ainsworthin kartanossa, joka on ollut muutaman vuosisadan ajan suvun omistuksessa, kunnes vanhin lapsi, eli Alistair-setä, peri sen. Setä asuu yksin, lukuun ottamatta kahta kotitonttua.

Äitiään Valeria ei koskaan tuntenut, eikä tiedä, mitä hänelle tapahtui, vaikka on kuullut hänestä joitakin seikkoja isältä, kuten että tämäkin oli velho. Äidin saapumisesta - tai syntymisestä - Britanniaan hänellä ei myöskään ole tietoa. Äidistä on jäljellä vain muutama harva kuva, joista yhden Valeria sai mukaansa päästyään pois isänsä luota, ja päiväkirja, jonka Alistair-setä antoi. Valeria on ehdottoman ylpeä latinaverestään, vaikka tavalliseen latinalaisamerikkalaisten kokemukseen hänellä on tuskin lainkaan vähän yhteyttä kasvettuaan valkoisen isän ja velhoyhteisön parissa. Etnisen alkuperänsä hän oppi tunnistamaan esimerkiksi parhaan ystävänsä Cindyn kautta, joka itse on tummaihoinen ja tulee tummaihoisesta perheestä.

Muuta: 
☞ Valeria ei ole kiinnostunut panostamaan kovin moneen asiaan koulussa - vaikka tekeekin yhä töitä siten, että pärjää kohtuullisen hyvin - mutta kiinnostuksiin lukeutuu muodonmuutokset ja erityisesti huispaus, jota hän on pelannut kolmosluokasta asti. Huispauksen lisäksi hän tekee lenkkejä linnan tiluksilla ja sopivilla ilmoilla pulahtaa järveen uimaan.
☞ Hän ei ole aamuvirkku, vaan valvoo paljon helpommin aamukahteen kuin nukkuu aikaisin. Ria pitää enemmän hämärästä kuin päivänvalosta.
☞ Hän kaipaa yhä kipeästi läheisyyttä, vaikka onkin tehnyt töitä itsenäistyäkseen ja lujittaakseen itsetuntoaan. Hän onkin seurustellut kaikkien mahdollisina pitämiensä poikien kanssa Tylypahkan luokilta.
☞ Hänen käsialansa on moitteetonta, ja huolimatta myöhemmästä välinpitämättömyydestä opiskelun suhteen, hän on säilynyt monen opettajan suosikkina.

Matka-arkku

sauva: 13 tuumaa, saarnia, ydin feeniksin sulkaa, taipumaton

kahvi, noidankattilakakku, lapaset, Luihuisen tupahuppari, gerbiili, naksupussi, Taikakoulun opettajattaren romaani, sitruunasorbetin makuista vihreää teetä

Merkit  

       
       
    

Merkkilistaan pääset tästä.

Kirjeet

15.12.2019 » Luihuinen on voittanut tupamestaruuden! Voittonsa palkinnoksi tuvan oppilaat saavat 20 kaljuunaa, 15 etumatkatuparia sekä voitonmerkin! 

28.9.2019 » Tervetuloa taas Tylypahkan taikakouluun! :) 

©2020 Tylypahkan taikakoulu - suntuubi.com