Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Yrttitiedon koe

9.8.-8.9.2018

Upeita vastauksia jälleen - yrttitiedon asiat olivat selvästi hallussa! Kuten edellisessäkin kokeessa, tämänkin kokeen arvostelussa oikeat vastaukset ansaitsivat itselleen Kelvollisen, josta sitä korottivat laajemmat vastaukset ja etenkin luovat lisäykset. Ensimmäinen ja toinen tehtävä arvosteltiin erikseen, joiden keskiarvona syntyi kokeen kokonaisarvosana. 

Tavoitteena Hermione -merkin tienasi itselleen Nora Collins kahteen Tylypahkan taikakoulun kokeeseen osallistumisesta! Upean arvosanan saavuttamisesta palkintona oli jälleen 20 kaljuunaa, jonka sai Cora MidgeonMuistattehan, että esimerkiksi Kelvollinen vastaa jästimaailman arvosanoissa kahdeksikkoa (8), joten se on oikein hyvä tulos! Upeaa työtä kaikilta ja kiitos kokeeseen osallistumisesta! :)

Koekysymykset

Koe: Yrttitieto

Tehtävä 1. 

a) Millainen kasvi on pirunnuora?

b) Millaisia vaikutuksia on kidusruohon syömisellä?

c) Millaisia suojavarusteita oppilaat tarvitsevat kasvihuone kolmosessa?

(3 kokonaispistettä)

Tehtävä 2. Kirjoita lyhyt (muutamien virkkeiden) essee aiheesta Mimbulus Mimbletonia. Minkälainen kasvi se on ja mitä ominaisuuksia sillä on? (3p)

Tulokset

Oppilas Teoria-arvosana Esseearvosana Kokeen arvosana
Cora Midgeon    U    U    U
Gianna Nox    K    O    K½
Kristian Wheeler    K    K    K
Nora Collins    U    O    O½

 

 

 

Vastaukset

Nimi: Gianna Nox, Luihuinen
08.09.2018 14:02
Tehtävä 1

a) Pirunnuora on köynnösmäinen, pimeässä ja kosteassa viihtyvä kasvi. Pirunnuora on vaarallinen, koska se kietoo käärmemäiset kärhänsä uhrin ympärille sitä tiukemmin mitä enemmän uhri yrittää rimpuilla irti. Pirunnuora ei pidä valosta tai lämmöstä, minkä avulla sen saa perääntymään. 

b) Kidusruoho kasvattaa syöjälleen räpylät ja kidukset, joiden avulla voi hengittää veden alla.

c) Kasvihuone kolmosessa tarvittavat suojavarusteet ovat kuulosuojaimet ja suojakäsineet alruunoiden käsittelemiseen. 

Tehtävä 2

Mimbulus Mimbletonia on alkuperältään Assyriasta kotoisin oleva harvinainen kasvi, joka muistuttaa muuten pientä kitukasvuista ruukkukaktusta, mutta piikkien tilalla kasvilla on paiseita. Kasvin suojamekanismi on tehokas, kasvia tökätessä se purskauttaa paiseistaan tummanvihreää, pahalta haisevaa mahlaa. Mahlaa voidaan käyttää sairaiden eläinten parantamiseen. Silitettäessä Mimbulus Mimbletonia saattaa pitää outoa hyminää.
Nimi: Nora Collins
15.08.2018 12:22
Tehtävä 1. 
a) Vaarallinen köynnösmäinen kasvi, joka viihtyy pimeässä ja kosteassa eikä voi sietää lämpöä tai valoa. Pirunnuora kietoo lonkeromaiset raajansa uhrin ympärille ja lopulta kuristaa sen. Pirunnuora tappaa nopeammin, jos uhri rimpuilee sitä vastaan, mutta siltä voi pelastautua rentoutumalla tai käyttämällä tuliloitsua. Kasvia voidaan käyttää esimerkiksi vihollisten torjuntaan tai esineiden vartioimiseen.
b) Kidusruoho mahdollistaa hengittämisen veden alla. Se kasvattaa syöjälle kidukset ja räpylät käsiin ja jalkoihin. Vaikutus kestää noin tunnin.
c) Riippuen käsiteltävästä kasvista tarvitaan erilaisia varusteita. Esimerkiksi alruunoja hoidettaessa tulee käyttää korvalappuja. Lohikäärmeennahka hanskat suojaavat vaarallisilta kasveilta ja taikasauvalla voidaan tehdä yrttitietoon liittyviä loitsuja.

Tehtävä 2.
Mimbulus Mimbletonia on todella harvinainen kasvi, joka on oletettavasti kotoisin Assyriasta. Se näyttää pieneltä harmaalta kaktukselta, jossa piikien sijaan on paiseita. Kasvi on tunnettu sykkimisestään ja uniikista puolustusmekanismistaan. Tökätessä kasvia se suihkauttaa paiseistaan tummanvihreää nestettä. Neste ei ole myrkyllistä, mutta se haisee pahalle.
Nimi: Cora Midgeon
12.08.2018 13:12
a) Millainen kasvi on pirunnuora?

Pirunnuora on kosteasta ja pimeästä pitävä hyvin vaarallinen kasvi, joka ei voi sietää auringonvaloa (tai valoa ylipäänsä). Se on köynnöskasvi, joka kietoo käärmemäiset köynnöksensä uhrin ympärille. Pirunnuora tukehduttaa uhrin kuoliaaksi, varsinkin, jos sitä vastaan yrittää taistella rimpuilemalla. Vain valon tai tulen avulla pystyy välttämään tämän kasvin köynnöksissä kuolemisen. 

b) Millaisia vaikutuksia on kidusurohon syömisellä?

Kidusruoho antaa nimensä mukaisesti sen syöjälle kidukset ja räpylät, jotta veden alla olisi sulavampi ja helpompi liikkua. Sen vaikutus lakkaa kuitenkin tasan tunnin kuluttua, söisipä sitä kerralla miten paljon hyvänsä. 

c) Millaisia suojavarusteita oppilaat tarvitsevat kasvihuone kolmosessa? 

Koska kasvihuone kolmosessa kasvaa vaarallisia kasveja, täytyy siellä käyttää erilaisia suojavarusteita, kuten suojakäsineitä, korvaläppiä ja suojalaseja. Myös erillisiä vaaleita kaapuja käytetään, jotteivat hienot koulukaavut sotkeennu esimerkiksi multaan tai kasvien päästelemiin limoihin yms. 

Essee:

Mimbulus Mimbletonia on erittäin harvinainen kasvi, joka muistuttaa hiukan pientä ruukkukatkusta, sillä se on vihreä ja pieni ja suunnilleen saman muotoinen kuin kaktuskin. Tämä kasvi ei kuitenkaan omaa piikkejä, vaan siinä kasvaa inhottavia paiseita. Paiseita on joka puolella, aivan kuin kaktuksella on piikkejä. Mimbulus Mimbletonia sykkii vaimeasti, kun sitä silittää. Kasvi kasvaa suhteellisen nopeasti. Se näyttää varsinkin aluksi aika vaatimattomalta ja kitukasvuiselta. Tällä kasvilla on kuitenkin suorastaan uskomaton suojelumekanismi; se ruiskuttaa ärsykkeen kohdatessaan kaikista paiseistaan ällöttäviä, löyhkääviä, tummanvihreitä nestesuihkuja. Neste ei ole myrkkyä eikä millään tavalla vahingoita ketään, vaan ainoastaan haisee pahalta ja sotkee paikat. 
Nimi: Kristian Wheeler, Korpinkynsi
09.08.2018 22:34
1) a. Pirunnuora on köynnösmäinen kasvi, joka pitää kylmästä, pimeästä ja kosteasta. Se on vaarallinen kasvi, jonka voi tappaa muun muassa tulella.
b. Kidusruoho saa sen syöjälle aikaan kidukset kaulan molemmille puolille. Sen lisäksi se kasvattaa sormien ja varpaiden väliin ihopoimut, jotka muodostavat räpylät.
c. Kasvihuone kolmosessa tarvitaan ainakin korvasuojaimia (alruunoiden parkumisen takia) ja myöskin lohikäärmeennahkaisia hansikkaita.
2. Mimbulus Mimbletonia on erittäin harvinainen Assyriasta kotoisin oleva kasvi, joka muistuttaa harmaata kaktusta. Sillä on pitkälle kehittyneitä suojelumekanismeja. Yksi tällainen mekanismi sisällyttää vihreän lemumahlan (lemumahla on myrkytöntä) purskauttamista, jos kasvia esimerkiksi tökkää jollakin terävällä.
©2020 Tylypahkan taikakoulu - suntuubi.com