Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Huispauskenttä

Seuraava ottelu: ei määritetty

Huispausta pelataan koulussa roolipelin muodossa. Pari päivää kestävän pelin aikana sivun alalaidasta löytyvään vieraskirjaan kirjoitetaan roolipelauksia, joiden perusteella ylläpitäjä antaa maaleja, yleensä yhdestä kolmeen maalia. Yksi maali vastaa 10 pistettä. Peliajan loputtua sen tuvan joukkue, jolla on eniten pisteitä, voittaa!

Huispausjoukkueen jäsenen on pakko osallistua roolipelaamiseen vähintään yhdellä pelauksella. Roolipelaajan ei kuitenkaan ole pakko kuulua huispausjoukkueeseen kerätäkseen maaleja omalle tuvalleen. Joukkueeseen kuulumaton voi kirjoittaa esimerkiksi katsomossa kannustamisesta. Joukkueen jäsen voi kirjoittaa pelin käänteistä. Muista kuitenkin ottaa toiset pelaajat huomioon. Maaleja saa tehdä, mutta toisille huispaajille on annettava mahdollisuus myös estää maaleja, etenkin, jos toisella pelaavalla joukkueella on pitäjä. 

Huom! Roolipelaamisen maalien määrät eivät vastaa sivuston pelin maaleja, koska vasta ylläpitäjä jakaa ottelun ratkaisevat maalit. Pelissä voi siis kirjoittaa tekevänsä maalin, mutta se ei tarkoita, että kirjoitettu maali laskettaisiin sivuston ottelun pisteisiin.

Roolipelin aiheiden täytyy pysyä huispauksessa. Katsomossa jonkun toisen katsojan kanssa voi jutella ja huispaajat voivat huudella toisilleen tai taktikoida keskenään, mutta sen suurempia suhdesotkuja tai juonikuvioita ei kuulu pelin aikana viritellä. 

Joukkueet

Huispausjoukkueeseen kuuluu seitsemän pelaajaa: etsijä, pitäjä, kolme jahtaajaa ja kaksi lyöjää. Tarkemmin pelaajien tehtävistä ja huispauksen säännöistä voit lukea vaikka huispauksen Wikipedia-artikkelista.

Mikäli mielit joukkueeseen, ilmoita nimesi ja haluamasi pelipaikka vieraskirjassa. Liittyminen maksaa 10 kaljuunaa. Muista valita vapaa paikka! Myös ensiluokkalaiset voivat hakea joukkueeseen. Joukkueeseen päässeen edellytetään olevan aktiivinen ja kirjoittavan huispauksesta myös tarinoidensa yhteydessä. Kapteeniksi haluavan on oltava valmiiksi joukkueessa, mutta todistettuaan pätevyytensä paikkaa voi hakea pöllöpostissa. 

Muistattehan, että hahmosi ei voi omistaa tarinoissaan luutaa, ennen kuin on sellaisen Viistokujalta ostanut myös täällä virtuaali-Tylypahkan maailmassa. Se ei kuitenkaan ole este joukkueessa pelaamiselle; koulu lainaa luudattomille vanhoja Puhtolakaisuja, joilla voi lentää siihen asti, että varat riittävät toivottuun luudanvarteen.

Rohkelikko

Korpinkynsi

Puuskupuh

Luihuinen

    pitäjä Kristian Wheeler lyöjä Nuppu Dianar lyöjä Gianna Nox
    jahtaaja Natalie Warren     jahtaaja Valeria Ainsworth
               

 Ohjeita peliin! 

Tärkeintä on pitää silmällä sitä, missä tilanteessa edellinen roolipelaus on ollut: jos edellinen pelaaja vasta saapuu pelipaikalle, seuraava saa kirjoittaa saapumisesta pelipaikalle ja jos haluaa, pelaajien siirtymisestä aloituspaikoille, tai jatkaa pelin aloitukseen asti. Älä kuitenkaan kirjoita liikaa eteenpäin, kuten tarinoissa tekisit. 

Roolipelaus saa olla pitempi, tai pelkästään lyhytmuotoinen, esimerkiksi: "Nappasin kaadon itselleni ja lähdin kiitämään kohti maalisalkoja." Maaleja saattaa tietenkin saada enemmän, mikäli panostaa roolipelaukseensa.

Koska sivuston pelijoukkueet eivät ole täynnä, tyhjillä pelipaikoilla "pelaa" roolipelauksissa tuntemattomat henkilöt. Älä siis ota mukaan tarinoidesi pelaajia, vaikka olisitkin omissa tarinoissa keksinyt lisäpelaajia. Täyttämättömien pelipaikkojen henkilöistä voi kirjoittaa, mutta heihin viitataan esimerkiksi "Korpinkynnen etsijä" tai "joukkueeni pitäjä" tyyppisesti. Jos heittää kaadon toiselle roolipelaavalle oppilaalle, täytyy aina käyttää kyseisen oppilaan nimeä, jotta tämä varmasti tietää heiton tai muun toiminnon olevan hänelle suunnattu. 

Kysykää Pöllöpostissa, jos mieleen ilmestyy lisäkysymyksiä! :) Yritän käydä antamassa maaleja sitä mukaa, kun pelauksia kirjoitetaan, mutta se ei välttämättä aina onnistu. 

Pelikirja

Tähän vieraskirjaan kirjoitetaan roolipelaukset ottelun ollessa käynnissä. Muut kuin pelaavien tupien oppilaat eivät pysty osallistumaan peliin tai ansaitsemaan maaleja. Muista kirjoittaa roolipelaukseesi nimen lisäksi tupasi

tupa tupa
0 0

Maalitilanne päivittyy sitä mukaa, kun ylläpitäjä ehtii pelauksia tarkistamaan. Myös maalien jakaminen on vielä vähän epäselvää ja määrittyy paremmin pelauksien aikana, joten älkää ihmetelkö, jos maalien lukumäärä yhtäkkiä kasvaa tai vähenee.

Vieraskirja  1  2  3  > [ Kirjoita ]

Nimi: Nora Collins, Puuskupuh, pitäjä

06.05.2018 18:54
Ottelu, Puuskupuhin maalisalot

Koko kenttä hiljentyi seuraamaan etsijöiden taistelua. He lensivät siepin perässä kentän päästä päähän kierrellen ja kaarrellen. Vuorotellen näytti siltä, että toinen pelaaja olisi lähempänä siepin nappaamista.
”Molemmat etsijät kiitävät rintarinnan. Nyt Puuskupuh ottaa kädenmitan verran etumatkaa, ei vaan Rohkelikon etsijä lentää edelle”, kuulutus kuului, mutta lopulta kuuluttajakin vaimeni seuraamaan peliä. Kaikki olivat niin keskittyineitä etsijöihin, ettei kukaan varmaan edes huomannut, kun torjuin taidokkaasti Rohkelikon maaliyrityksen. Molempien joukkueiden lyöjät yrittivät parhaansa mukaan hidastaa vastustajan etsijää. Sillä hetkellä olin todella tyytyväinen pelipaikkaani pitäjänä. Minun tarvitsi harvemmin murehtia ryhmyistä, sillä useimmiten etsijät ja jahtaajat olivat häirinnän kohteena. Kyllä minäkin varmaan pystyisin tarvittaessa Laiskiaispyörähdyksen tehdä ryhmyä väistääkseni, mutta kömpelyydestäni johtuen löytäisin itseni todennäköisemmin Sairaalasiivestä. Molemmat etsijät onnistuivat väistämään ryhmyjä, mutta viimeisin väistö hidasti Rohkelikon pelaajaa. Hän jäi jälkeen ja Puuskupuh onnistui nappaamaan siepin. Etsijä nosti sieppiä puristavan kätensä ylös voiton merkiksi ja kenttä täyttyi riemunhuudoista. Puuskupuh oli voittanut! Me olimme huispausmestareita! Minäkin päästin muutaman riemunkiljahduksen ja laskeuduin sitten kentälle joukkuetovereideni seuraan.

Vastaus:

3 maalia Puuskupuhille!

Nimi: Colin Dennell @puhelin, rohkelikko, katsoja

06.05.2018 14:17
Ottelu, katsomo

Sieppi! Oli siellä sittenkin sieppi! Etsijät kaartoivat kentän poikki rohkelikon maalisaloilta puuskupuhin maalisaloille rintarinnan, toisiaan tönimättä. Miksei koululla ollut varaa kustantaa pelaajille parempia luutia? Jos rohkelikon etsijällä olisi ollut vaikka nimbus, olisimme varmasti jo voittaneet.
Huomasin jännittäväni kehoani samalla kun seurasin silmä kovana pelaajien kiihdytystä. Samaan aikaan toisella puolen kenttää rohkelikon pitäjä esti maalin, mutta sillä ei tuntunut olevan mitään merkitystä. Minä en, eikä kovin moni muukaan ilmeisesti, kiinnittänyt huomiotani sinne, vaan kentän toisen puolen maalisalkoihin. Ilman selostustakin olin ihan riittävän jännittynyt.
Entä jos Jenkins olisi pelannut rohkelikkojen etsijänä? Hän oli etevä, olin nähnyt. Olisimme jo voittaneet... Keskeytin kuitenkin harhaavat ajatukseni kun ryhmy suuntasi etsijöiden kimppuun. Molemmat väistivät, mutta rohkelikon etsijä jäi jälkeen--
Eikä onnistunut enää saamaan puuskupuhia kiinni. Keltaisenkirjava etsijä sulki nyrkkinsä siepin ympärille ja kohotti kätensä voitonriemuisena ilmaan. Puuskupuhit olivat voittaneet.

Viereinen katsomo näytti puhkeavan jyliseviin riemuhuutoihin, joita en kuullut. Oma oloni oli jotenkin häkeltynyt. Olinko pettynyt? Miksi ihmeessä? Enhän minä välittänyt siitä kuka voitti ja kuka hävisi.
Silti oli myönnettävä, että olisin ehkä halunnut rohkelikon nappaavan siepin. Olinhan kuitenkin varta vasten tullut katsomaan mestaruusottelua. Nyt koko juttu tuntui kuitenkin turhalta. Voi elämä, että huispaus oli niin järjettömän typerä harrastus. Ensikerralla jättäisin tulematta. Pitäkööt kuulansa ja luutansa. En vaivautuisi.

//Amanda olikin nopea ja ehti pelaamaan väliin :'D saa hutkia jos tässä mun roolissa on nyt sit kauheesti epäkohtia sen takia, vaikka yritin kyl vähän korjailla--//

Vastaus:

3 maalia Rohkelikolle!

Nimi: Amanda Dawson, Puuskupuh

06.05.2018 14:09
Yritin kannustaa etsijäämme, joka oli selvästi nähnyt siepin, mutta kurkustani ei lähtenyt enää ääntä. Olin yksinkertaisesti kuluttanut ääneni loppuun kannustaessani Puuskupuhia. Etsijät kiisivät eteenpäin rinta rinnan molemmat kyyristyneenä vasten luudanvartta ja katse tiukasti eteenpäin. Koko muu peli näytti pysähtyneen – tai sitten en vain huomannut, mitä muut tekivät. Etsijät lensivät yhä vain, lähestyivät Rohkelikon maalisalkoja ja irrottivat molemmat otteensa luudanvarresta. Ei nyt ryhmyjä, rukoilin mielessäni. Olimme niin lähellä voittoa. Tarkensin katseeni etsijiin ja koetin erottaa siepin. Samassa huomasin sen: pieni kultainen välähdys. Yhtäkkiä huomasin jotain, mikä sai sydämeni hyppäämään kurkkuuni: että Rohkelikon etsijä oli nyt lähempämä sieppiä. Olisin kiljunut, jos kurkustani olisi lähtenyt ääntä.

Vastaus:

2 maalia Puuskupuhille!

Nimi: Nora Collins, Puuskupuh, pitäjä

06.05.2018 11:31
Ottelu, Puuskupuhin maalisalot

Toiveeni kävi toteen, sillä Puuskupuh onnistui tekemään tasoittavan maalin. Ei meitä mitkään ryhmyt häiritse, ajattelin voitonriemuisena. Yleisön mylvintä oli sanoin kuvaamatonta. Puuskupuhit olivat puhjenneet jonkinlaiseen epävireiseen kannustuslauluun, jonka sanoista en ihan saanut selvää (saatoin erottaa riimiparin ryhmy – kyhmy, mutta en ollut varma). Myös Rosalynin kannustuskyltti osui silmääni yleisömeren joukosta. Hän toi sen joka peliin ja joka kerta minua hieman nolotti. Toisaalta se myös lämmitti sydäntä, että Rosalyn halusi tukea minua sillä tavalla. Ja olivathan tietysti muidenkin pelaajien kaverit tehneet kannustuskylttejä.
Minä itse asiassa kaipasin katsomon puolelle. Tietysti sain istua siellä silloin, kun Puuskupuh ei pelannut, mutta oman tuvan kannattamisessa oli jotain hienoa. Olin varma, että Rosalyn lauloi nytkin kannustuslaulun mukana. Minä en koskaan ollut mukana lauluissa, mutta hurrasin aina maalin tullessa. Kaipasin sitä, kun arvuuttelimme Rosalynin kanssa aina mitä tapahtuisi seuraavaksi. Sen sijaan ilmassa minun täytyi olla tarkkana. Nyt ei ihan niin tarkkana, kun kaato vaihtoi omistajaansa lähempänä Rohkelikon päätyä, mutta tarkkana kuitenkin.
”Kaato on Puuskupuhilla – mutta hei! Näyttäisi siltä, että sieppi on taas paikannettu! Molemmat etsijät kiitävät peräkanaa ja kyllä – sieppi kimaltelee tänne asti!” kuulutus kaikui. Samalla kun yritin paikantaa etsijöitä katseellani, he lensivät oikean maalisalon vierestä kovaa vauhtia. Säikähdin vähän. No niin Puuskupuh, viedään tämä peli loppuun!

Vastaus:

3 maalia Puuskupuhille!

Nimi: Colin Dennell, rohkelikko, katsoja

06.05.2018 00:53
Ottelu, katsomo

Rohkelikko teki maalin, sitten Puuskupuh. Katsomo hurrasi ja voihki vuoron perään, mikä kävi jälleen koriven päälle. Tällä kertaa olin kuitenkin varustautunut. Kaivoin taskustani maagiset korvatulpat ja tungin ne korviini. Enää ei kuulunut huutoa eikä laulua, ei tuulen ulinaa eikä selostajan ääntä. Mikä ihana hiljaisuus! Samalla korkean paikan kammoni näytti hitusen helpottavan, kun en kuullut katsomon laudoista kuuluvaa natinaa. Tästähän saattaisi oikeasti melkein jopa nauttia.
Toki äänien vaimentaminen teki pelin seuraamisesta entistä vaikeampaa. Olisin tarvinnut vähintäänkin kiikarit, sillä sen verta kaukana osa pelaajista liihotteli. Tällä hetkellä kaato näytti olevan rohkelikolla, mutta puuskupuhit tekivät harhautusliikkeen ja saivat sen ansiosta kuulan itselleen, viuhuen vatsaa vääntävän nopeasti kohti rohkelikkojen päätyä.
Minun huomioni kuitenkin kiinnittyi molempien joukkueiden etsijöihin, jotka olivat lähteneet lentämään samaan suuntaan. Ilmeisesti toinen tai molemmat olivat nähneet siepin? Tai sitten toinen vain harhautti ja toinen oli lentänyt suoraan ansaan. Minä en kuitenkaan nähnyt kultaista välähdystä, mutta toisaalta enpä ollutkaan mikään etsijä. Oikeastaan olin aika huono katsojakin. Ennemmin nautin ylhäisestä yksinäisyydestäni ja siitä, miten hyvä sää kerrankin oli. Kun ei katsonut maahan eikä miettinyt sitä, miten korkealla pelaajat oikein olivat, olo oli ihan hyvä. Huispaus oli jopa ihan viihdyttävää näin. Jästit kuulema katsoivat jonkun mööpelin kautta urheilua kotoa käsin, menemättä lainkaan paikan päälle. Se kuulosti mukavalta ja sopisi varmasti minullekin paremmin kuin tämmöinen koulun yleinen tapahtuma. Saisi olla ihan rauhassa ja mitä tärkeämpää: pitää jalat turvallisesti maan kamaralla.

Vastaus:

3 maalia Rohkelikolle!

Nimi: Amanda Dawson

05.05.2018 22:41
Kiljuin niin kovaa kuin kurkustani lähti. Puuskupuh oli tehnyt maalin! Kaikki Puuskupuhit olivat ryhtyneet jonkimoiseen kannustuslauluun, joka ikävä kyllä kyllä kuulosti siltä kuin ryhmä hevosia olisi yrittänyt laulaa ja taustalla kuului vielä rohkelikkojen voihke. Toivoin niin, että Puuskupuhin etsijä löytäisi siepin, sillä sitten tämä sietämätön odotus ja jännitys loppuisi.

Vastaus:

2 maalia Puuskupuhille!

Nimi: Abigail Rosewell, katsoja, rohkelikko

05.05.2018 17:09
ottelu, Katsomo

Vaikka Puuskupuhin pitäjä oli kuulemani mukaan taitava, Rohkelikko oli juuri tehnyt maalin. Hurrasin ja kannustin kokoajan, ja minusta tuntui ettei huomenna lähtisi yhtään ääntä.
Puuskupuhin jahtaajat olivat saaneet kaadon haltuunsa, ja kiisivät nyt kohti maalisalkoja. Aivan heidän takanaan lensi kaksi Rohkelikon jahtaajaa, mutta näytti siltä, etteivät he saisi kaatoa itselleen. Puuskupuhin jahtaaja oli juuri yrittämässä maalia, kun ryhmy viuhahti ohi, ja sitten jahtaaja menetti kaadon.
Yhdyin hurrauksiin, mutta hiljenin nopeasti jotta voisin keskittyä peliin.
”Tuo musta pallohan meinasi osua pelaajaa päähän!” Cara inahti kauhuissaan.
”Niin, sen nimi on ryhmy. Sen idea on OSUA pelaajiin”, selitin.
”Mutta entä jos jotain sattuu?” hän kyseli.
”Sitten hän menee sairaasiipeen”, kerroin jo hieman ärtyneenä. En voinut keskittyä peliin!
”Mutta” Cara aloitti. ”Kuule, ymmärrän että olet jästiperheestä etkä ymmärrä mitään, mutta tahdon keskittyä peliin!” sanoin hänelle, ja samassa Puuskupuh alkoi hurraamaan. He olivat tehneet maalin!

Vastaus:

3 maalia Rohkelikolle!

Nimi: Nora Collins, pitäjä, Puuskupuh

05.05.2018 11:40
Ottelu, Puuskupuhin maalisalot

”Taidokas lyönti Rohkelikon lyöjältä! Puuskpuh kadottaa siepin”, kaikui kuulutus korviini. Minulla ei kuitenkaan ollut aikaa harmitella sitä, sillä Rohkelikon jahtaajakolmikko kiisi nyt kovaa vauhtia minua kohti. Tiukensin otettani lainaluudastani ja yritin keskittyä vielä enemmän, jos se edes oli mahdollista. Jahtaajat heittelivät kaatoa toisilleen ja etenivät samalla hyvää vauhtia. Puuskupuhin jahtaajat yrittivät saada kaatoa heittojen välissä, mutta Rohkelikon pelaajat olivat selvästi taitavia ja pystyivät pitämään pallon itsellään. Lyökää nyt se ryhmy tännepäin, teki mieleni huutaa. Kukaan ei olisi kuitenkaan kuullut ja lyöjillä oli varmasti parempaakin tekemistä. Tämä oli nyt minusta kiinni.
Näytti siltä, että kaatoa kuljettava pelaaja olisi yrittämässä maalia. Tiesin kuitenkin, että huispauksessa kaikki ei ole sitä miltä näyttää. Kyseessä saattoi hyvinkin olla hämäys. Voisin yrittää Meritähteä varrella ja yrittää suojella mahdollisimman suurta osaa saloista. En tosin tiennyt olisiko mitään apua ja pahimmassa tapauksessa putoaisin luudaltani. Jahtaaja oli jo niin lähellä salkoja, että olin jo varma, että hän yrittäisi maalia. Mutta ei. Jahtaaja pudottikin kaadon alas toiselle pelaajalla, joka puolestaan lensi salamannopeasti saloille.
”Kymmenen pistettä Rohkelikolle!” kuuluttaja kuulutti ja Rohkelikot hurrasivat. Toivottavasti tämä oli vasta alkukankeutta ja kaadon napannut Puuskupuh tekisin vastaavasti maalin.

Vastaus:

3 maalia Puuskupuhille!

Nimi: Amanda Dawson, Puuskupuh

05.05.2018 09:54
Etsijä syöksyi yhä vain alemmas ja alemmas kohti maata. Aloin toivoa, että olisin itse ollut etsijän paikalla, olisin varmasti päässyt kovempaa. Tai ainakin luulin niin.
Säpsähdin aika rajusti kun ryhmy yhtäkkiä suhahti etsijän ja siepin välistä tavoittelemaan puuskupuhin jahtaajaa. Onneksi se ei etsijään osunut, mutta minä en ainakaan erottanut sieppiä enää.
//Nora joo, etsijää tarkoitin, mutta ihana kirjitusvihe pääsi pujahtamaan väliin. Se oiskin näky, kun pitäjä lähtee jahtaamaan sieppiä :)

Vastaus:

1 maali Puuskupuhille!

Nimi: Colin Dennell, rohkelikko, katsoja

04.05.2018 22:41
Ottelu, katsomo

Jostain syystä löydyin myös mestaruusottelun katsomosta. Tällä kertaa minulla ei oikeasti ollut pätkän vertaa syytä olla täällä, sillä ottelu pelattiin puuskupuhia vastaan. En ollut oikein ikinä pitänyt puuskupuheista. Tai ei minulla mitään heitä vastaankaan ollut, mutta jokin heidän elämänasenteessaan ja -katsomuksessaan oli liian positiivista. Yhteisöllisyys ja niin päin pois. Voi että miten mahtavaa. Autetaan muita ja iloitaan yhdessä, mikä ekstroverttien taivas. Vaikka eiväthän he kaikki olleet lainkaan niin ulospäinsuuntautuneita kuin tupa antoi ymmärtää.
Joka tapauksessa kykin jälleen punaisen- ja kullankirjavassa rohkelikkomeressä. Tuvallani ei mennyt kovin ruusuisesti, sillä puuskupuhin etsijä näkyi saaneen siepin kiikariinsa jo pelin varhaisessa vaiheessa. Olinko kivunnut katsomoon ihan turhan päiten? Kaamea vaiva ja vain siksi, että saisin seurata, miten joku puusku nappaisi siepin... Tai siis. Noh, tuo kuulosti aika tavalla siltä niin kuin olisin kannattanut rohkelikkoja. Pois se minusta.
Katsomossa kohahti, kun rohkelikon lyöjä onnistui suuntaamaan hyvin tähdätyllä iskulla ryhmyn puuskupuhin etsijän suuntaan. Kuula lensi osuvasti etsijän ja kultasiepin välistä, jolloin pelaajan oli jarrutettava luudallaan, ettei joutuisi törmäyskurssille pallon kanssa. Sai kyllä nähdä pelastaisiko se mitään ja ehtisikö sieppi hukkua sillä välin, vai löytöisikö etsijä sen hetimmiten vain uudelleen.

Vastaus:

3 maalia Rohkelikolle!

Nimi: Nora Collins, pitäjä, Puuskupuh

04.05.2018 22:06
Ottelu, Puuskupuhin maalisalot

Mestaruuspeli jännitti minua kamalasti. Jopa enemmän kuin ensimmäinen otteluni. Tässä oli kaikki pelissä, sillä Puuskupuh voisi voittaa ensimmäisen huispausmestaruutensa. Suurin taakka oli tietysti etsijällä, joka loppujen lopuksi päättäisi pelin. Ei kuitenkaan ollut ennenkuulumatonta, että siepin napannut joukkue häviäisi, joten minun torjuntataitoni olivat myös koetuksella. Lensin maalisalkojen edessä niin rauhallisesti kuin pystyin. Kaato oli turvallisesti Rohkelikon päädyssä ja toivoin sydämeni pohjasta, että se myös pysyisi siellä. Yhtäkkiä korviini alkoi kantautua etenkin Puuskupuhin katsomosta voimakasta kannustushuutoa. Ilmeisesti Puuskupuhin etsijä oli nähnyt siepin ja syöksyi nyt kovaa vauhtia alaspäin. Tästä saattaisi tulla lyhyt peli.

//Amanda tarkoitit varmaan, että Puuskupuhin etsijä syöksyi alaspäin, kun puhuit kerran siepin näkemisestä?

Vastaus:

2 maalia Puuskupuhille!

Nimi: Amanda Dawson, Puuskupuh

04.05.2018 16:13
Seurasin peliä ahnaasti katseellani. Tämä olisi Puuskupuhin mahdollisuus voittaa huispausmestaruus ensimmäisen kerran. Toivoin NIIN voittoa. Molemmat pitäjät olivat asemissaan, etsijät tähyilivät sieppiä ja lyöjät läimivät ryhmyjä. Samassa Puuskupuhin pitäjä syöksyi alaspäin. Oliko hän nähnyt siepin? Yhdyin kannustushuutoon, jonka muut puuskupuhit olivat aloittaneet.

Vastaus:

1 maali Puuskupuhille!

Nimi: Colin Dennell, rohkelikko, katsoja

02.04.2018 16:39
Ottelu, katsomo

Rohkelikko aloitti vahvasti. Yleisö kohahti, minkä jälkeen huuto ja tuuletus kävi korvien päälle. Mekkala peitti miltei alleen luihuisten buuaukset. Ei kai se toisaalta ihmekään ollut, sillä korpinkynsiläisistäkin osa näytti mieluummin kannattavan rohkelikkoa kuin luihuista.
Olisi ehkä ollut suotavaa enemmän seurata peliä, mutta todellisuudessa huispaukseen oli hyvin vaikea keskittyä, jos koko ajan vähän kuvotti ylipäänsä olla näin korkealla. Sitä paitsi ottelijat viuhuivat edestakaisin niin nopeasti, ettei siinä silmä ehtinyt mukaan. Miten selostaja ylipäänsä pystyi näkemään ja olemaan koko ajan kartalla siitä, mitä kentällä tapahtui?
Luihuinen onnistui tekemään maalin, mutta rohelikko sai kaadon nopeasti takaisin itselleen ja otti jälleen johtoaseman tekemällä kaksi maalia peräkkäin. Hiphei. Yleisö ei tuntunut pysyvän housuissaan ja minä kaipasin korvatulppia.
Rohkelikon etsijä vei hetkellisesti mielenkiintoni ja unohduin miettimään, miltähän Jenkins näytti samaa asemaa pelatessaan. Olin toki nähnyt hänet harjoituksissa, mutten koskaan itse pelissä. Oliko etsijänä oleminen tai lentotaidollisuus syy siihen, että Rose oli ihastunut poikaan? Tjaa-a, mistä sen tiesi.
Ryhmyn viistäessä etsijää, annoin katseeni jälleen palata pääpelin puoleen. Meneillään oli jonkinlainen kahnaus siitä, kuka oli taklannut ja kenet. Miksi porukka ylipäänsä piti huispauksesta? Kaikki vain liihottelivat siivousvälineillä paikasta toiseen ja mennessään viskoivat kaikenmoisia kuulia. Luulisi, että voisi aikansa käyttää vähän hyödyllisemminkin.

Vastaus:

3 maalia Rohkelikolle!

Nimi: Abigail Rosewell, rohkelikko

02.04.2018 03:04
/ottelu, katsomo

Peliä oltiin pelattu vasta pari minuuttia, kun rohkelikko sai jo maalin. Luihuisten puoli buuasi kuuluvasti ja huuteli inhottavasti rohkelikoille, kun taas rohkelikot ja muutama korpinkynsiläinen hurrasivat ja taputtivat riemuissaan.
Peli oli kaiken kaikkiaan hyvin vauhdikas enkä aina pysynyt mukana pelissä. Pelaajia viuhahteli ohi upeiden luutiensa kanssa ja pysyivät vain hetken paikoillaan. Luihuinen sai rangaistusheiton, mutta rohkelikon pitäjä torjui pallon, onneksi.
”Alan ymmärtää miksi vanhempani rakastavat huispausta! Tunnelma on katsomossa mahtava”, selitin vieressäni istuvalle vaaleahiuksiselle pojalle. Hän vilkaisi minua nopeasti ja hymähti. Sitten hän jatkoi kannustamista, joten päätin ottaa mallia.


Vastaus:

2 maalia Rohkelikolle!

Nimi: Abigail Rosewell, katsoja

01.04.2018 01:15
/Ottelu, katsomo, pelin alku

Istuin jännittyneenä keskellä muita rohkelikkoja tulenpunainen tupahuppari ylläni. Tahdoin kovasti, että voittaisimme mutta kaikki puhuivat luihuisen olevan kova vastus.
Katsomot olivat täynnä oppilaita ja opettajia, jotka kaikki alkoivat keskittyneenä tuijottamaan kenttää, kun tuomari puhalsi pilliinsä ja pelaajat nousivat luutiensa kanssa ilmaan.

Vastaus:

1 maali Rohkelikolle!

Nimi: Colin Dennell @puhelin, katsoja

30.03.2018 13:32
Ottelu, katsomo, ennen pelin alkua

En ymmärrä miksi olin ylipäätään vaivautunu paikalle, kun huispaus ei oikeasti kiinnostanut minua pätkän vertaa. Sitä paitsi olin huonovointinen jo katsomoon kiipeämisestä. Yh miten korkealla olinkaan. Mutta kai sitä nyt sitten kannustettiin omaa tupaa. Jihuu ja hurraa... Mieluiten olisin kyllä kantanut luihuisen värejä ja kannustanut heitä toisessa kantsomossa. Buuannut omille tupalaisilleni ja nauttinut siitä.
Entä jos tekisin kompromissin enkä kannustaisi kumpaakaan? Kuulosti hyvältä.
Niinpä istua tapitin siinä aloillani, keskellä innostununeesti huutavaa rohkelikkomerta, kun joukkueemme pelaajat saapuivat kentälle punaisissa huispausvarusteissaan.

Vastaus:

1 maali Rohkelikolle!

Nimi: Nora Collins, Puuskupuh, pitäjä

04.03.2018 20:03
- Ottelu, Puuskupuhin maalisalot

Korpinkynnen jahtaajat lähestyivät päätyäni nopeasti heitellen kaatoa toisilleen. He yrittivät hämätä minua, mutta tunnistin kuvion, jota he pelasivat. Tai ainakin luulin tunnistavani, en ollut aivan varma. Silmäni seurasivat punaista palloa, kun se vaihtoi jahtaajien käsistä toisiin. Lopulta minun piti päättää mitä salkoa puolustaisin. Heitto tulisi selkeästi joko keskimmäiseen tai oikeaan. Näytti siltä, että jahtaaja aikoisi heittää oikealla olevaan renkaaseen, mutta mielestäni kyseessä oli hämäys. Mutta mitä jos tarkoituksena oli nimenomaan saada minut luulemaan, että kyseessä oli hämäys ja hän tosiaan oli heittämässä oikeaan salkoon? Tein ratkaisuni puolustaa keskimmäistä salkoa samalla kun kaato lähti jahtaajan kädestä. Pallo kimposi luutani harjaksista ja eräs joukkuetovereistani lähti kuljettamaan sitä toiseen päätyyn.
”Ei, Korpinkynnen maaliyritys ei onnistu. Kerrassaan hieno torjunta Puuskupuhin pitäjältä Nora Collinsilta! Kaato on jälleen Puuskupuhilla, joka lähtee yrittämään maalia toisen kerran”, kantautuu korviini selostus. Huokasin helpotuksesta ja hymyilin. Minä pystyn tähän, ajattelin itsekseni.

Vastaus:

2 voittomaalia Puuskupuhille!

Nimi: Kristian Wheeler, Korpinkynsi, pitäjä

04.03.2018 13:35
- Ottelu, Korpinkynnen maalisalot
Kun peli oli vihelletty alkaneeksi, olin ponkaissut maasta vauhtia ja litänyt Nimbus 2001 -luudanvarteni kanssa Korpinkynnen maalisalkojen eteen. Vatsassani kupli nyt sama ihana adrenaliini, niinkuin aina noustessani luudalleni ja liitäessäni jalka jalalta yhä korkeammalle kirpeää, talviseen ilmaan.

Seurasin silmä kovana punaista kaatoa puristaessani luudanvarttani rystyset valkoisina. Kirpeä ilma sai silmäni vuotamaan vaikeuttaen näkemist hurjasti. Korpinkynnen jahtaajat olivat valmiina heittämään pallon läpi Puuskupuhin maalisalkojen, ja minä pidätin hengitystäni. Toivoin joukkuetovereideni saavan kaadon läpi kultaisten renkaiden, jotka olivat maalisalkojen päissä.
"Tehkää maali, jooko?" mutisin itsekseni ja siristin kirveleviä silmiäni nähdäkseni paremmin. "Voitetaan tämä peli." Tiesin kyllä, että me pärjäisimme. Meillä oli vahva tiimi ja loistava yhteishenki. Joskus luulin meidän kaikkien ajattelevan samoilla aivoilla. mUtta silti tunsin oloni jotenkin epävarmaksi. Mitä jos tipöuisin taas luudanvarreltani, niinkuin ensimmäisessä huispausottelussani? Tai päästäisin niin monta maalia läpi, että häviäisimme? Tosin sieppi oli aina napattavissa. Entä jos sen nappaisikin Puuskupuh? Pudistin päätäni. Ei, jossittelu ei tässä tilanteessa kannata ollenkaan, minun on pakko tehdä parhaani. Meidän kaikkien on.
"Te saatte kyllä sen maalin!" kuulin oman ääneni kiirivän jostakin kurkustani ja kajahtavan luudanvarsien täyttämään ilmaan.

Vastaus:

2 maalia Korpinkynnelle!

©2020 Tylypahkan taikakoulu - suntuubi.com