Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

Tylypahka

tupamestaruus

Koulun tuvat kilpailevat vuoden ympäri tupamestaruudesta, joka julistetaan yleensä vuodenajoittain useimmiten kuun lopussa tai sitä seuraavana päivänä. Eniten pisteitä keränneen tuvan oppilaat palkitaan 20 kaljuunalla ja voitonmerkillä, minkä jälkeen kisa alkaa alusta. Tupapisteitä omalle tuvalle saa tarinoiden kirjoittamisesta sekä yleisestä aktiivisuudesta tai muiden auttamisesta. Luettelot edellisistä voitoista löydät palkintohuoneesta

Tupamestaruus ratkeaa: 22.6. (viimeinen tupamestaruus!)

tupapisteet ja edelliset voitot
Rohkelikko Korpinkynsi Puuskupuh Luihuinen
0 tupapistettä 16 tupapistettä 80 tupapistettä 169 tupapistettä
ei voittoja 6 voittoa 3 voittoa 3 voittoa

 

huispausmestaruus

Eihän Tylypahka olisi mitään ilman huispausta! Koulussamme joukkueeseen saavat liittyä kaikki, jotka siihen haluavat, ekaluokkalaisia myöten. Liittyminen maksaa 10 kaljuunaa. Kaljuunoita saat aloituskaljuunoiden lisäksi tarinoista. Luethan tietoa kaljuunoista ja niiden käytöstä täältä

Ensin pelataan kaksi peliä, joiden aikana ratkeaa, mitkä kaksi joukkuetta pelaavat toisiaan vastaan finaalissa. Huispausmestaruus ratkeaa finaalin aikana, jonka jälkeen joukkueet palkitaan sijoitustensa mukaan. 

Huispausta pelataan roolipelauksen muodossa. Otteluaikana tuvan oppilaat voivat kerätä tuvalleen maaleja, huolimatta siitä, kuuluuko viralliseen joukkueeseen. Roolaukset käsittelevät ottelussa pelaamista tai sen seuraamista, ja ylläpitäjä antaa roolipelauksesta tietyn määrän maaleja.

Lisätietoja, joukkuepaikkoja ja pelikirjaa pääset tarkastelemaan tästä

Seuraava ottelu: ei määritetty

huispausottelujen voitot
Rohkelikko Korpinkynsi Puuskupuh Luihuinen
1 voitto 1 voitto 1 voitto 1 voitto
ei mestaruuksia ei mestaruuksia 1 mestaruus 1 mestaruus

 

kokeet

Kerran noin 3 kuukauden aikana Tylypahkassa järjestetään kokeita erilaisista koulun oppiaineista. Kokeisiin osallistuneet ja etenkin Upean saaneet saavat tietenkin myös pienen palkinnon erinomaisesta koetyöskentelystään. Kokeisiin ei siis ole pakko osallistua, mutta osallistumisesta saa esimerkiksi merkkejä tai vaikkapa inspiraatiota tarinoihin!

Kokeisiin pääset vastaamaan ja vanhoja kokeita selaamaan tästä

Päättynyt: Yrttitiedon koe tulokset

 

kuukauden oppilas

Kerran kuussa valitaan koulun oppilaiden joukosta yksi Kuukauden oppilas. Oppilas valitaan muun muassa aktiivisuuden, ahkeruuden sekä ystävällisyyden perusteella. Tittelin lisäksi oppilas saa pienen palkinnon sekä nimensä pysyvästi kuukauden oppilaiden listaan. Alapuolella ilmoitettu oppilas on aina edellisen kuun kuukauden oppilas.

Aiemmat kuukauden oppilaat näet palkintokaapista.

maaliskuus kuukauden oppilas
Nuppu Dianar Puuskupuh

merkit

Oppilaat voivat Tylypahkassa saada itselleen ns. kunniamerkkejä, joita voi saada niin tarinoista kuin sivujen toimintaan osallistumisesta. Kaikki merkit ovat yksilöllisiä, eli tiettyä kuvaketta vastaa aina tietty suoritettu tehtävä. 

Tarinamerkin saa kirjoittamalla tarinassaan jostakin merkkiä vastaavasta juonenkäänteestä, tapahtumasta tai asiasta. Ylläpitäjä voi myös arvostella tarinan sisältäneen vaikkapa erityisen taidokasta kuvailua, minkä johdosta seuraa tarinamerkki. Merkkilistasta voi myös etsiä suuntaa-antavaa inspiraatiota juoneensa, jos seuraavan tarinan aihe on hakusessa.

Muunlaisia merkkejä voi saada esimerkiksi kokeisiin osallistumisesta ja chatin ahkerasta käytöstä. Rajoitettu erä -merkkejä ilmestyy tulevaisuudessa erityisten juhlapäivien aikaan, kuten jouluna ja ystävänpäivänä. 

Jos sinun olisi mielestäsi toimintasi tai tarinasi perusteella pitänyt saada merkki, mutta ylläpitäjä ei ole sitä lisännyt, ilmoita vieraskirjassa. Ylläpitäjällä on kuitenkin merkin antamisessa aina viimeinen sana. 

Merkkilistaan pääset tästä.

kerhot

Tylypahkassa oppilaat voivat huispausjoukkueiden lisäksi liittyä kerhoihin, jotka kokoontuvat tiettyyn aikaan arki-iltapäivisin kerhosta riippuen. Kerhojen tarkoitus on tuoda lisää sisältöä tarinoihin, joten liittyminen kannattaa vain, jos kerho sopii hahmosi kiinnostuksenkohteisiin ja keksit kerhotoiminnalle käyttöä tarinassasi.

Kerhoon liittyminen maksaa 15 kaljuunaa, ja se ilmoitetaan pöllöpostissa. Muistathan ennen viestiäsi tarkistaa, onko sinulla riittävästi kaljuunoita. Liittymisen jälkeen kerhosta on pakollista kirjoittaa omissa tarinoissa ainakin kerran vähintään kolmen seuraavan tarinan aikana. Yksi oppilas voi kuulua maksimissaan kahteen kerhoon. Oppilaiden ei tarinoissaan ole pakko seurata muiden kerholaisten juonta kerhon toiminnan suhteen, vaikka sekin on toki sallittua. Kaikilla saa olla samasta kerhosta omanlainen juonensa.

Oppilaat voivat itsekin perustaa kerhoja, jos kerhovalikoimasta puuttuu jokin mielestäsi hyödyllinen kerho. Kerhon perustaminen maksaa 30 kaljuunaa. Tällöin voit kertoa vieraskirjassa haluamasi kerhon nimen ja kuvauksen kerhon tyylistä. Vain asiallisesti kirjoitetut kerhot lisätään. Suositut kerhot voivat saada jopa oman vieraskirjansa, jossa kerhoon liittyneet voivat yhdessä keskustella.

Kerholistaan tästä. Tylypahkan taikakoulun aktiviteetteja pääsee suunnittelemaan kekkerikomiteassa

kalenteri

Kalenteriin on kerätty Tylypahkan taikakoulun menneet kilpailut ja aktiviteetit, Tylypahkan vuosikalenteri sekä syntymäpäiväkalenteri.

Tylypahkan taikakoulussa järjestetään muutaman kerran vuodessa kilpailuja ja muita aktiviteetteja, jotka tapahtuman päätyttyä siirtyvät tarkasteltaviksi kalenterisivun kautta. Ympäri vuoden juhlapäivien aikaan saattaa sivuille ilmestyä tapahtumia, jotka useimmiten liittyvät jotenkin kirjoittamiseen tai luovuuteen. Tapahtumat voivat olla esimerkiksi kirjoituskilpailun tai roolipelin muodossa! 

Tylypahkan lukuvuosikalenteriin on merkitty koulun alkaminen, tärkeät lomat, juhla- sekä liputuspäivät. Kalenterin päivistä voit löytää inspiraatiota tarinaasi. Ehkäpä vaikka opettajainkonferenssi tuottaa sinulle jonkin oivallisen idean tulevalle juonellesi. Juhlapäiviä ei kuitenkaan ole pakko huomioida tarinoissa mitenkään, jollei halua. 

Voit ilmoittaa nähtäväksi myös hahmosi syntymäpäivän, jos tahdot sen olevan muille oppilaille helposti näkyvissä. Tai ehkä tarkastat jonkun muun syntymäpäivää, josko kipaisisit ostamassa ystävällesi lahjan Viistokujalta?

Kalenteriin tästä.

©2020 Tylypahkan taikakoulu - suntuubi.com